6.11.06

The Four Horsemen-Nobody said it was easy (1991)



El tòpic diu que barrejant Lynyrd Skynyrd amb AC/DC, el resultat es Buckcherry. Això deu ser perquè no han escoltat The Four Horsemen, una banda amb seriosos problemes amb la justicia, al més pur estil del southern rock més autèntic. Al seu costat, la duresa de Metallica fa riure, els problemes amb la justicia d'Axl Rose son criaturades y el consum d'alcohol y drogues d'alguns autoanomenats hardrockers son com un berenar d'aniversari.
Van aconseguir barrejar (i mira que hi ha grups i grupets que ho han intentat, amb menor o major èxit), el rock macarra californià del final dels 80's amb el genuí Southern Rock d'una forma prodigiosa. El seu primer treball, un EP amb cuatre temes, es de l'any 89, però el seu primer disc va arribar al 1991. Algú es pot demanar per quina raó un grup triga dos anys a passar del EP al LP. La resposta es fàcil: el seu cantant Frank Starr, estava complint condemna. "Nobody said it was easy" es el títol més que justificat d'aquesta meravella dura i bruta. Suor, cuiro, barbes, cervessa y riffs potentíssims.

L'èxit del disc fou immediat. Van començar a girar amb uns encara poc coneguts Black Crowes, amb Lynyrd Skynyrd, una de les influences més clares, amb Love/Hate... Fins que al 94 comença la vertadera historia negra de la banda que la portaria definitivament a la seva dasaparició. El bateria Ken "Dimwit" Montgomery mor d'una sobredosi d'heroina. El grup segueix endavant i edita “Gettin’ Pretty Good At Barely Gettin’ By", una obra potser no tan fresca com "Nobody said...", però molt més dura. La bateria d'aquest treball es obra del germà de Dimwit, Chuck Biscuits (Black Flag, Danzig, Social Distortion...), encara que per raons legals als crèdits apareix com a Randy Cooke. Però la mala sort no els abandonaria i pocs dies abans que aquest àlbum veiés la llum, el vocalista Frank Starr té un greu accident de moto a Sunset Blvd., el qual el deixa en coma. Tot i així la banda encara sortiria una vegada més de gira amn Ron Young (Little Caesar), amb l'esperança que Starr es recuperi i pugui tornar amb ells. Un mal dia de 1999, gairebé 4 anys després d'entrar en coma, el convicte, alcoholic i amic de les baralles Frank Starr mor i la banda es disol definitivament.
Una vertadera llástima que existeixi tant poc material d'aquesta banda que ha fet que el rock sigui una mica més gran.

Baixar disc:
http://www.megaupload.com/es/?d=NLKAETNT

The Four Horsemen - Tired Wings

No hay comentarios: