19.10.07

Programa 20/10/07


Doncs bé, avui que es compleixen 30 anys de l'accident d'avió que van patir els Lynyrd Skynyrd i per això volem dedicar el programa a la banda definitiva de southern. A priori el setlist d'avui podria ser el més fácil que em fet mai: els Skynyrd tenen temes potents per donar i vendre (possant el "One more from the road" ja haguessim complert), però ens hem volgut complicar una mica més la vida i hem optat per enfocar el programa d'una forma menys habitual. Aqui teniu els temes que sonaran, amb una petita explicació de cadascún d'ells:

01-Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama
Obviament habiem de començar amb el tema més conegut dels Van Zant & Cia. Sweet home Alabama es la resposta que va donar el grup a Neil Young, on criticava les condicions socials del sud dels EE.UU.

Well I heard mister Young sing about her
Well, I heard ole Neil put her down
Well, I hope Neil Young will remember
A Southern man don’t need him around anyho.

(Vaig escoltar al senyor Young cantar sobre ella [Alabama],
be, vaig escoltar al vell Neil menysprearla,
bé, espero que Neil Young recordi
que un home del sud no el necessita per a res.)


02-Neil Young-Alabama
03-Neil Young-Southern Man
Les dues cançons que van provocar la resposta de Lynyrd Skynyrd. El tema Alabama està extret del disc "Harvest (1972)" i el Southern Man de l'"After the gold Rush (1970)"

04-Drive By Truckers-Ronnie and Neil
Un tema de DBT, extret del "Southern Rock Opera", un disc basat en l'historia dels Lynyrd Skynyrd. Aquest es el passatge on explica amb el rigor d'una enciclopèdia l'afer entre els surenys i Neil Young.

05-Neil Young-Powderfinger
Tot i la picabaralla, els dos artistes sentien un respecte mutu. Les seves idees eren diferents, però hi havia admiració musical entre ells. En algunes ocasions Ronnie Van Zant havia arribat a sortir a l'escenari amb samarretes de Neil Young, i aquest va arribar a composar "Powderfinger" per a ells. Per desgràcia, l'accident va ocórrer dies abans d'entrar a l'estudi a enregistrar-lo. Ens haurem de conformar escoltant-lo en boca de Young.

06 - Steve Earle - What´s your name
07-Gov't Mule-Simple Man
08-The Hellacopters & Gluecifer-Working For MCA
09-Tesla-Saturday Night Special

Varies versions que han anat fent grans músics de temes de Lynyrd Skynyrd.

10-Phish-Free Bird
11-Siniestro Total-Minha Terra Galega

I com que no tot ha d'ésser tragèdies, altres músics han optat per dedicar un homenatge als surenys amb més humor. La jamband Phish, amb una interpretació a capella del Free Bird en directe, i els gallecs Siniestro Total amb la seva visió personal del Sweet Home Alabama

12-Allman Brothers-Midnight Rider
Free Bird va ser composada en honor a Duane Allman, mort poc abans en accident de moto. Aqui una mostra de la semblança entre els dos grups surenys.

13-Lynyrd Skynyrd-Free Bird
Que es pot dir de Free Bird que no s'hagi dit ja? La cançó, perdó LA CANÇÓ per excel·lència de Rock.

Disfruteu del programa.

3 comentarios:

BolaOcho dijo...

Bueno Xavi te lo has currado a base de bien, pero la ocasión la merece. Un Jim Beam a tu salud.

¿Esto no se puede bajar? o es un programa que grabais?

Ahora publicamos nosotros nuestro sentido homenaje a la banda de bandas (me quito el sombrero): Lynyrd Skynyrd. Pasate para ver nuestro track list.

Un saludo, brother.

Anónimo dijo...

Reafirmo al comentari anterior... no es pot baixar? Bon criteri!

xavi dijo...

He editat l'entrada i ja teniu l'enllaç per baixar el disc.

He editado la entrada y ya os podeis bajar el archivo con todos los temas. Aclaro que es un programa de radio, pero en el disco sólo hay los temas que suenan.

Disfruteu-lo